SnatchBot: Dizajniranje bota koje ne iziskuje napor, znanje, i iskustvo
News Nachrichten, 23/11/2017
Share Facebook Share Twitter Share Linkedin Link

Bilo da pripadaju velikim, svetski priznatim korporacijama ili vode sopstvena mala preduzeća, savremeni biznismeni moraju biti upoznati sa najnovijim tehnološkim tokovima.

Poslednjih par godina, chat bot tehnologija je u ovim krugovima nezaobilazna tema. Ako se vaše preduzeće može pohvaliti velikim brojem mušterija, ova rešenja i prednosti koje ona donose su vam svakako poznata.  

Nesumnjivo znate i to da brendovi uz pomoć chat botova rastu brže. Njihova uloga u osavremenjivanju korisničkih servisa je neosporiva, a komunikacija sa mušterijama toliko napredna da je od skoro svojim korisnicima nudi i Fejsbuk, najveća društvena platforma na svetu.

Kako interesovanje širih masa za ovu vrstu tehnologije ubrzano raste, uspešna preduzeća sebi ne mogu priuštiti da za chat botove ne znaju, niti da ih svojim mušterijama ne ponude.

Pa ipak, chat botovi su za one koji ih žele uvrstiti u svoju ponudu do skoro predstavljali veliki izazov.

Ne bi li iskoristila sve prednosti koje oni nude, preduzeća chat botove moraju dizajnirati po željama i potrebama svoje klijentele. Do nedavno, ovo je značilo da su preduzeća bila prinuđena da plate developere koji su chat botove programirali od nulte tačke. Danas, kompanija SnatchBot nudi mnogo lakše i jeftinije rešenje.

 

Registracija je pola posla

SnatchBot nudi svoje usluge u vidu računsarstva u oblaku, te funksioniše kao treći osnovni tip ovog razvojnog modela – platforma kao servis. U pitanju je model koji od korisnika ne zahteva da bilo šta instalira, niti da konsultuje stručnjake pre početka korišćenja.

Jedino što korisnik treba da učini je da poseti SnatchBot veb-sajt i na njega se uloguje kako bi pristupio svim opcijama i funkcionalnostima koje ova platforma za kreiranje chat botova nudi.

Registracija na oficijalnom sajtu je jedino što korisnika deli od početka kreiranja chat bota. Uz to što traje kratko i tako oduzima veoma malo vremena, ona korisniku dozvoljava da se na sajt uloguje preko svoje omiljene onlajn platforme, bio to Google+, Fejsbuk, ili imejl.

Ovakav pristup implementaciji chat bota je, bez preterivanja, revolucionaran. Čitav proces je dovoljno brz i lak da ga bez problema može razumeti i obaviti bilo koji korisnik, nezavisno od njegovog tehničkog znanja ili iskustva sa sličnim servisima.

Nakon registrovanja, korisnik je preusmeren na kontrolnu tablu (“dashboard”), na kojoj i zvanično može otpočeti dizajniranje chat bota.